דרכי טיפול באוסטיאופורוזיס

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

03/07/2017 | 15:20 | מאת: חוה

שלום רב, מזה שנים רבות אני סובלת מאוסטיאופורוזיס, טופלתי במשך שנים בפוסלן אך זה יצר עיבוי עצם וסדקים בעצם הירך ונדרשתי להפסיק כל טיפול ממשפחת הביספוספונאט. לפני כ5 שנים טופלתי בסידן ובפורטאו אך זה יצר אצלי התקשות בשרירים והפסקתי טיפול לאחר 4 חודשים. בשנה האחרונה נטלתי רק ויטמין D וחלה הדרדרות משמעותית. האם תוכלי בבקשה לייעץ לי על האלטרנטיבות הקיימות לטיפול בונה עצם? האם ישנם אלטרנטיבות שאינן קונבנציונליות שעשיות לסייע? (שמעתי על משהו שנקרא סידן חכם) בתודה מראש על עזרתך, חוה

לחוה שלום רב, יש רק תרופה אחד בעלת השפעה בונה עצם- פורטיאו. לגבי אפשרויות טיפול אחרות- לא ניתן לייעץ בפורום, אלה בפגישה עם המטופל בלבד. לגבי טיפולים הלא קונבנציאונליים- לא ידוע לי על אפשרויות אלו. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס