האם צפיפות עצם זה חוזק העצם?

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

24/02/2017 | 10:54 | מאת: גל

אם הצפיפות עצם תקינה אז זה אומר שהעצמות גם חזקות? אני רוצה לדעת אם העצמות חזקות אז איזה בדיקה צריך לעשות? בגלל שהיה רמה נמוכה של ויטמין די, ואני חושש למצב העצמות. ואני רוצה להיות בטוח שלא נגרם נזק לעצמות. אחרי גיל 30

שלום רב, צפיפות העצם וחוזק העצם הם מאפיינים שונים של העצם. באופן כללי עצם צפיפה יותר היא גם חזקה יותר, אך לא תמיד. לפעמים העצם צפופה אך עלולה להישבר. למשל בחולי סוכרת העצם בעלת צפיפות דומה ללא סוכרתיים נשברת יותר. אין בדיקה שבודקת חוזק העצם. וחסר בויטמין D ניתן לתקן בקלות. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס