בלוטת התריס ואצות

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

22/02/2017 | 23:47 | מאת: דלית

שלום, האם אנשים הסובלים מהשימוטו יכולים לקחת תוסף סידן ממקור אצות, או שהוא עלול להחמיר את הבעיה? תודה.

שלום רב, מותר לקחת כל תוסף סידן שהמטופל רוצה. להזיק לבלוטת התריס יכול יוד שבאצות ים, כך שיש לבדוק האם התוסף מכיל יוןד. בברכה, דר ילנה סיגל

23/02/2017 | 19:14 | מאת: דלית

התוסף מכיל יוד ממקור אצות. האם כל מינון של יוד מזיק במקרה של השימוטו? תודה.

שלום רב, כל יוד- גם מאצות ים וגם ממקור אחר- יכול להוציא בלוטת התריס הלא בריאה מאיזון. כמויות קטנות של יוד בדרך כלל לא גורמות לבעיות, אך בשימוש ממושך- אין לי דרך לדעת האם בלוטת התריס תצליח לעבד את כמות יוד כזו. היתי מציעה להשתמש בתוסף סידן ללא יוד. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס