יצא ויטמין די 9 לאחר חודש של חשיפה

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

20/02/2017 | 17:42 | מאת: סל

מרובה לשמש בן 30 רק לאחרונה התחלתי לקחת ויטמין די, לפני הבדיקה לא ידעתי מה זה. מה עליי לשאול? רוצה לדעת אם לקחת סידן, לא קיבלתי לקחת סידן. כי הבנתי שיש דבר כזה אוסטאומלציה ואוסטיאופורוזיס וזה לא נבדק. אז לא יודע מה לעשות עם זה כרגע. לא יודע אם המצב תקין. חשיפה של חודש בשמש אמורה לספק הרבה ויטמין די?

שלום רב, א. כנירא שהחשיפה שלך לא היתה בשעות הנכונות או עם שימוש בקרם הגנה. ב.- כדאי לקחת תוסף ויטמין D. תתחיל במינון של 2000 יחב"ל ליום, בבוקר ען אוכל. ג.- תפנה לרופא המצטפל לדיון לגבי נטילת סידן וצורך בהמשך בירור, כי שני דברים אלו תלוים בסיפור אישי ובמצב אישי שלך. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס