ויטמין די מינון מקסימלי וסידן

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

18/02/2017 | 15:09 | מאת: אלה

שלום אני אמא לתאומים בני שנה וחצי- בטיפת חלב אמרו להפסיק ויטמין די אחרי גיל שנה אבל הם כמעט ולא רואים שמש, בנוסף נולדו במשקל נמוך, בנוסף- כל המשפחה שלי כולל אחיותיי אחי אמי - סובלים מאוסוטופורזיס ואוסוטופאניה מגיל 40 (אמי כבר במצב של שברים רבים). אני כן רוצה להקפיד לתת להם את כל מה שאפשר. מה המקסימום יחבל של ויטמין די שניתן לתת לתינוק בגיל שנה וחצי עד שנתיים שלוש- בלי לעבור את המקסימום? כמה סידן ביום צריך תינוק לקבל והאם רצוי שרובו יהיה ממוצרי חלב (או ששקדים, ירקות ירוקים, טחינה וכו' גם שווה משהו?) תודה רבה

שלום רב, א.-מה נסיבה שילדים בני שנה וחצי לא יראו שמש??? אם את רוצה לתת להם את כל מה שצריך- תני להם להנות מחשיפה לשמש!. ב.-המינון של ויט D המומלץ לילדים בגיל זה הוא 400-600 יחידות בינלאומיות. אני הרי מזהירה אותך ממתן ויט D לטווח ארוח ללא בקרה. יתכן ולילדים שלך באמת אין צורך במתן התוסף. את צריכה לפנות לרופא ילדים ולדון איתו בנושא זה, וגם לגבי צריכת סידן . בברכה, דר ילנה סיגל

20/02/2017 | 07:22 | מאת: אלה

שלום יש הנחייה לא לחשוף לשמש בשעות היום בגלל סכנת הקרינה עד גיל שנתיים. מאחר ואחרי הצהריים קר מאוד לרוב הילדים לא נחשפים כלל. שנית אצלי הם מאוד בהירים ונשרפים מכל חשיפה כמעט. כמה חשיפה לשמש צריך ליום במינימום? האם יש משמעות אם זה אחרי חמש בערב? ויטמין די בטיפות לא מספיק ? הרי כולנו נחשפים לשמש הרב הועדיין יש חוסרים בבדיקות דם - איך מסבירים את זה? ולגבי סידן- כמה סידן תינוק בן שנה וחצי צריך לצרוך? תודה רבה

שלום רב, א. מניעה מחשיפת יתר לשמש בקיץ במטרה להימנע כוויות שמש וקרינה לא קובעצ באופן מוחלט העדר חשיפה לשמש בחורף ואביב, כאשר סיכון וכוויות וקרינה נמוך. אני מציעה לך להתייעץ עם רופא ילדים לגבי חשיפה לשמש באופן כללי, וגם לגבי שעות ומשך החשיפה. לא יכולה לתת המלצות דרך הפורום. ב.- לפי המלצות - לילדים עד גיל שלוש מומלץ לצרוך 700 מג סידן, עדיף ממזון. אני מציעה לך התייעצות עם דיאטנית, כדי לחשב את הצריכת הסידן הנוכחית של הילדים שלך, והתייעצות עם רופא ילדים לגבי תוספים, במידה וקיים בכך צורך. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס