שלום, אני חושב שהעצמות שלי לא חזקות

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

17/02/2017 | 12:12 | מאת: תודה

אפשר לסדר את זה ? אפשר לחזק אותן ? מה אפשר לעשות? מה צריך לעשות? בן 28 אציין שבפעם הראשונה שבדקו לי ויטמין D (לא מזמן) היה חסר. זה בטח תמיד היה חסר..עכשיו לוקח טיפות, 40 טיפות כל שבוע, אבל אולי זה כבר מאוחר מדי? בעבר לא ידעתי בכלל מה זה ויטמין D ולא בדקו לי את זה. אני יכול עכשיו לשפר את מצב העצמות? ולא לחשוש? תודה רבה

שלום רב, א.- צבירת מסת עצם מתרחשת עד גיל 30-35, כך שתאה עדיין צובר מסת העצם, במילים אחרות- מחזק את העצמות. ב.- נטילת ויטמין D מאוד עוזרת לחזק העצמות.מאוד חשוב גם להקפיד בצריכת סידן יומית של 1000 מג- אתה יכול לחשב את זה בעזרת דיאטנית. ג.- תפנה לרופא לבדיקה, והוא יחליט האם העצמות שלך לא חזקות, והאם יש צורך לטיפול נוסף. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס