גידול שפיר בבלוטת יותרת המח

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

13/02/2017 | 20:43 | מאת: שושי

שוב שלום, רשמתי כמה הודעות למטה על פרולקטין גבוה ועל הרצון שלי לעשות לייזר בפנים. כתבת לי: "לגבי פרולקטין- קודם כל יש להוכיח שלא מדובר בגידול שפיר בבלוטת יותר המח ושאין צורך בטיפולים מיוחדים עקב כך. אם בעיה זאת נשללה- ניתן לפנות לטיפולי לייזר". לא הבנתי.. יש לי את הגידול בגודל 5 מ"מ. האם לא אוכל לעשות לייזר? תוכלי להבהיר לי בבקשה? תודה רבה

שלום רב, קודם כל יש להוכיח האם גידול זה מייצר הורמונים ואם כן- איזה מהם. במידה והגידול לא מייצר הורמונים או מייצר פרולקטין- כן תוכלי לעשות לייזר. במקרה שהגידול מייצר הורמונים אחרים - יש צורך בטיפולים אחרים קודם כל, לפעמים- גם טיפול ניתוחי, ויכול להיות שלא יהיה צורך בלייזר. בברכה, דר ילנה סיגל

14/02/2017 | 22:28 | מאת: שושי

ממש מתנצלת שאני ממשיכה לכתוב. אצלי מפריש פרולקטין והקורטיזול תקין. חוץ מזה לא בדקו כלום.. זה ממצא די חדש, גילו את זה לפני חודשיים.. האם עליי לבקש עוד בדיקות כדי להיות רגועה? איזה? אני הייתי אצל אנדוקרינולוג וזה רק מה שהוא בדק. מבולבלת. תודה

שלום רב, לא ניתן לייעץ דרך הפורום בלי בדיקת מטופל ובדיקות רלוונטיות. דברי עם הרופא שלך לגבי צורך להמשך בירור. במידה והוכח שהגידול מפריש פרולקטין בלבד- איו מניעה מטיפולי לייזר, במידה ואת מעונינת. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס