VITAMIN -D לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

31/01/2017 | 22:11 | מאת: לינה

שלום דוקטור, אני בת 47 ולפני 4 שנים עברתי ניתוח לקריטה של אדנומה ופאראטרואיד. לאחר מכן רשמו לי קבוע לקבל ויטמין D במינון 400 יחידות ו 4 טיפות. לאחר כ מספר שנים ערך הויטמין D עלה ל 130 ו רמות ה CA=360 בשתן.האבחון שנתנו לי HYPERCALCIUREA ,אנדוקרינולוג אמר להפסיק עם ה ויטמין D ל 3 חודשים ואכן הרבה של ויטמין D ירדה ל 82 ו CA=256 בשתן. השאלה היא האם להתחיל לקבל ויטמין D a שתי טיפות,400 יחידות ,או להמתין עוד חודש על מנת שזה לא ישפיע על רמות CA בשתן

שלום רב, האם הבדיקות נעשו בק"ח כללית ומדובר ערכי ויטמין D ב- nmol/l? אם כן- כדאי לחדש נטילת ויט D במינון של 400 IU ליום.במידה והתוצאת בדיקת ויט D היא ב- ng/ml- לא לחדש טיפול בויט D. בברכה, דר' ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס