טבריה

דיון מתוך פורום  סוכרת נעורים (סוג 1) טיפול והתמודדות

01/07/2014 | 10:52 | מאת: אני

שלום יש לי סכרת נעורים מזה 6 שנים וב"ה הייתי מאוזנת ודאגתי לבריאותי .. היום אני בת 23 ונכנסתי להריון שני אך לצערי משהו מאד השתבש לי באיזון אבדתי הכרה כבר פעמיים לכמה דקות והתאושששתי ( מה שלא קרה לי בחיים )... רציתי לשאול אם זה תופעה של תחילת ההריון( שינוי הורמונלי בגוף ) וזה יעבור בקרוב?

שלום. בשליש הראשון של ההריון היפוגלקמיות (אפילו קשות) נפוצות יותר ועל כן צריך להערך בהתאם מבחינת מינוני אינסולין. לעומת זאת, בשליש השני והשלישי של ההריון יש תנגודת לאינסולין , משמע שיש להעלות את מינוני האינסולין כדי להמנע מערכי סוכר גבוהים. הריון המלווה בסוכרת דורש מעקב וטיפול צמודים ע"י רופא המתמחה הן במיילדות והן בסוכרת. יש רופאי נשים המומחים לכך ומומלץ להיות תחת מעקב מרפאה מתמחה. ד"ר אסף אורן

מנהל פורום סוכרת נעורים (סוג 1) טיפול והתמודדות