סוכרת מוזרה

דיון מתוך פורום  סוכרת נעורים (סוג 1) טיפול והתמודדות

06/01/2014 | 17:10 | מאת: אירית

בעלי, בן 55 סובל מסכרת נעורים כבר מגיל 8 ולאורך השנים במחיצתו למדתי כיצד מתנהגת המחלה הזו. לצערי גם בני חלה בסוכרת מסוג 1 לפני כעשר שנים בהיותו בן 16. מאז שחלה הוא מאוזן והחלבון המסוכרר שלו עומד על 6.5. שאלתי האם יתכן שלאחר 10 שנים הסכרת מתנהגת כמו בתקופת ירח דבש מאחר ובמספר מקרים קרה שלא הוזרק אינסולין לאחר ארוחת פחמימות ולמרות זאת רמת הסוכר חזרה לנורמה. למשל במקרה אחד בני שכח את המזרק שלו בבית ובמשך כל היום אכל ולא הזריק ולמרות זאת חזר הביתה אחרי יום עבודה והסוכר היה בנורמה?? לציין שמזריק לנטוס ואינסולין מהיר טווח אחרי כל ארוחה. אשמח לשמוע את דעתך.

שלום אירית.ירח הדבש היא תקופה שנמשכת מספר חודשים עד שנתיים. איני מכיר תיאורים של מקרים בהם ירח הדבש נמשך יותר משנתיים. במידה ובנך מזריק את הלנטוס בלבד ושוכח את האינסולין המהיר הדבר מגן עליו מהיווצרות חמצת סוכרתית. בכל מקרה יש גורמים נוספים אשר משפיעים על רמות הסוכר כגון לחץ נפשי, פעילות פיזית בעבודה וכמובן סוג האוכל, כך שייתכן במקרה נוצר מצב שלמרות ששכח את האינסולין המהיר רמת הסוכר היתה סה"כ תקינה. בכל מקרה, לא הייתי ממליץ להסתמך על כך שבכל פעם שזה יקרה רמות הסוכר יהיו תקינות ולכן חשוב לא לשכוח להזריק את האינסולין. האם לבעלך ובנך יש נוגדנים חיוביים לסוכרת מסוג 1? ד"ר אסף אורן

מנהל פורום סוכרת נעורים (סוג 1) טיפול והתמודדות