ילדה עם סוכרת נעורים לא מאוזנת

דיון מתוך פורום  סוכרת נעורים (סוג 1) טיפול והתמודדות

01/01/2019 | 08:42 | מאת: דור

אצל הבת שלי (11) התגלתה סוכרת סוג 1 לפני כשנה. עדיין לא מצליחים להגיע לאיזון למרות שערכי ה-a1c סבירים (6.3). כל יום יש היפרים והיפו בעקבות הזרקת האינסולין. מעבר לדיאטה (מקפידים כמה שאפשר בענין פחמימות וכו) פעילות גופנית ואינסולין איך אפשר לעזור לה להשיג איזון יחסי? היום דלה מלווה בהמון בולוסים.. (יד משאבה) תוכל להמליץ איך לשפר את האיזון? האם יש אנשים בעלי נסיון שאפשר להזמין כדי להדגים לה התההלות יותר מדויקת למדל בענין ספירת פחמימות (במוצרים שלא כתוב עליהם פחמימות מדויקות) ועוד טיפים?

שלום, זו שאלה שקשה לענות עליה במסגרת הזו מאחר והתשןבה תלויה במטופל, במשפחתו ובסדר היום שלו וגם משתנה עם הגיל. בכל מקרה, ערך של A1C של 6.3 הוא לא סביר אלא תקין לגמרי (האם במחיר של סוכרים נמוכים?). יש צורך לוודא שבאמת אין יותר מידי סוכרים נמוכים וגבוהים במהלך היום. יש צורך להיות במעקב במרפאת סוכרת ילדים מסודרת עם צוות רב מערכתי שיוכל לתת מענה לכל השאלות. בברכה, ד"ר אסף אורן.

מנהל פורום סוכרת נעורים (סוג 1) טיפול והתמודדות