טיפול בגסטרטפרזיס לחולה סכרת 1

דיון מתוך פורום  סוכרת נעורים (סוג 1) טיפול והתמודדות

21/12/2017 | 21:19 | מאת: אורה

בעלי החולה סכרת 1 אובחן בגסטרטפרזיס. הכאבים בלתי נסבלים על גבי ימים, לא משנה מה הוא אוכל. הוא מפחד לאכול מפאת הכאב שיגיע לאחר האוכל (ארוחות קטנות תמיד) והשיל ממשקלו כל כך הרבה עד אשר הוא עלול להגיע לבית חולים. לצערי הרופא גסטרו טוען שאין תרופה לכאבים הנוראיים. נשמע לי מאד מוזר. האם יש אולי ברפואה ההומופתית משהו שיכול לעזור לכאב? הוא כרגע משותק לגמרי ומכאב ולא יכול לעבוד אפילו בגלל הכאב.

שלום. אכן גסטרופרזיס גורם לכאבים קשים. לא רואים סיבוך זה בילדים ונוער שלהם מיועד הפורום. למיטב ידעתי יש בתי חולים בארץ בהם מתקיים מחקר בחולי סוכרת מבוגרים עם גסטרופרזיס לגבי טיפול חדש. אני מציע שתבדקי במרכזים הגדולים האם בעלך מתאים להכנס למחקר כזה. ד"ר אסף אורן.

מנהל פורום סוכרת נעורים (סוג 1) טיפול והתמודדות