היפוגליקמיה לילית שעות רבות

דיון מתוך פורום  סוכרת נעורים (סוג 1) טיפול והתמודדות

19/12/2017 | 01:02 | מאת: אלון

שלום רב בתי בת השנתיים מקבלת בבוקר זריקה של טרגלודק. כמעט כל לילה, לקראת 1 ועד שעות הבוקר, אנו נאבקים על מנת להרים לה רמות הסוכר שצונחות לאזור ה40! במהלך היום הסוכר תקין ונע בין 80-250 סה"כ באופן מתון. עם הלילה יש לנו בעיה... גם שטופלה ע"י לבמיר התוצאה הייתה זהה. מעבר לזה כמעט ולא מקבלת בולוסים ובטח שלא קרוב לשעות השינה. כדי להרים את הסוכר אנו נעזרים במיץ ממותק מאוד, אבל זה מחזיק 20 דקות ויורד שוב.. נשמח לעצתך

שלום. קשה לענות על שאלה זו מבלי להכיר את הילדה, הרגלי האכילה שלה, מינוני האינסולין, ורמות הסוכר לאורך היום. קשה לקרוא לסוכר בין 80 ל- 250 במשך היום תקין. זו טווח גדול מאד ובתוכו ערכים גבוהים שאינם תקינים. האפ שקלתם לעבור לטיפול במשאבה? שם ניתן לתת אינסולין בזאלי במינונים שונים במהלך היום וכך להמנע מרמות סוכר נמוכות בשעות מסומיימות במידה וזה דפוס קבוע. כדאי להתייעץ עם האנדוקרינולוג המטפל בה. ד"ר אסף אורן

מנהל פורום סוכרת נעורים (סוג 1) טיפול והתמודדות