תוצאות בדיקת PET

דיון מתוך פורום  גידולי לבלב וכבד

30/10/2015 | 14:41 | מאת: NoNick

שלום רב, מצורף כקובץ תוצאות בדיקת PET של אבי (בן 60 חולה סכרת קלה). בשלב זה אני ממתינים לתוצאות ביופסיה. 1. אשמח לפירוש בעברית לתוצאות הבדיקה. 2. יש/אין סרטן בלבלב + ריאות ? 3. האם ניתן להבין את החומרה, שפיר/ממאיר וכדומה. 4. להבנתי סרטן הלבלב הינו מהמסוכנים. כמה שיותר מוקדם תופסים אותו כך אחוזי ההצלחה עולים. אם כך האם חכם להמתין עוד שבועיים עד לתוצאות הביופסיה או שיש דברים שעדיף לבצע עוד עכשיו בהנחה ששבועיים זה המון זמן. 5. האם ניתן להסיק משהו מכך שיש גם בריאות וגם באיזור הלבלב? 6. מה הם האפשרויות העומדות בפנינו ? אני יודע שזה המון שאלות, ואבקש סליחה מראש. תודה רבה! ----------------------------------------------------- בדיקת PET צוואר: אין קליטה פתולוגית של FDG. אבני הצוואר שמורים. לא הדגמו בלוטות לימפה מוגדלות. חזה: קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה גבוהה בגדולים מבין נודלים ריאתיים דו"צ, חלקם מתמזגים לכדי גושים, הגדול בניהם ב RLL כ- 1.7 ס"מ. קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה גבוהה בבלוטות קטנות במדיאסטינום ובשערי הריאות, בולטות יותר בשער הריאה הימני. קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה גבוהה בבלוטה קטנה סופרא קלביקולרית משמאל. ב- CT הסננה נודולית ניליארית בריאות ותסנינים רטיקולריים גסים, בולטים בעיקר בבסיס הריאה הימנית, יתכן פיזור למפטי. אין עדות לתפליט פלאורלי או פריקרדיאלי. בטן ואגן: קליטה פתולוגית של FDG בהסננה המשתרעת בין הלבלב והרטרופריטנאום, עוטפת את הצליאק וסעיפיו, מערבת את איזור ראש הלבלב וצווארו. מודגמת הרחבת הוירסונג בגוף הלבלב וזנבו. קליטה פתולוגית של FDG בבלוטות פרי-פורטליות, ובבלוטות קטנות ברטרופריטונאום. הכבד בגודל תקין, מרקמו אחיד. טחול ואנדרנלים תקינים, הכליות במימדים תקינים, אין עדות להידרונפרוזיס. אין עדות לבלוטות מוגדלות לאורך כלי הכסל או האובטורטורים. אין עדות לבלוטות מוגדלות במפשעות. עצמות: אין לראות קליטה פתולוגית של FDG. ללא עדות לתהלי ך הרסני. לסיכום: קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה גבוהה כמתואר, מתאימה לתהליך שאתי. נחוץ בירור היסטו-פתולוגי, בהתאם לקורלציה קלינית.

30/10/2015 | 19:27 | מאת: ד"ר ריאד חדאד

היי יש עדות למחלה חשודה לממאירות הן בריאה והן בלבלב צריך להמתין לתוצאות הביופסיה ולפי זה יקבע המשך הטיפול

מנהל פורום גידולי לבלב וכבד