סרטן הלבלב?!?!

דיון מתוך פורום  גידולי לבלב וכבד

29/04/2015 | 20:29 | מאת: זהורית

שלום רב לפני שבוע וחצי אושפזתי שלושה ימים בשל כאבים חזקים מאוד ברום הבטן. במסגרת האשפוז ביצעתי אולרסאונד בטן שיצא משקע קל במרה היתר רגיל. אתמוצ ביצעתי גסטרוסקופיה במסגרת הקופה שיצאה תקינה. הרופא הפנה אותי לבדיקת ct היום עברתי על בדיקות הדם שעשו לי באשפוז וראיתי שם עמילז 120 ליפז 87 גלוקוז 8 . אני חוששת מאוד שמא זה סרטן הלבלב או בעיה בלבלב ועד שיגלו לי אותו כי עד שיהיה סיטי יכול לעבוג הרבה זמן ובינתיים ממשיך לכאוב לי מאוד ברום הבטן. אשמח לחוות דעתך

06/05/2015 | 18:31 | מאת: ד"ר גיא להט

התלונות וממצאי המעבדה והסונר הבטנימכוונים לאבחנה שכיחה יותר של דלקת בלבלב. ממליץ לפנות לחדר המיון במוסדנו בכל החמרה. במידה וההסתמנות הקלינית בשיפור או יציבה וניסבלת/קלה ניתן להמתין לתשובת ה CT ללא סכנה להתפשאטות ממאירות.

מנהל פורום גידולי לבלב וכבד