אשמח לתשובה בדחיפות

דיון מתוך פורום  גידולי לבלב וכבד

29/08/2014 | 15:33 | מאת: עדי

שלום אשמח בבקשה לתשובה האם בעקבות חיידק Escherichia coli ו-pseud.aerugionosa יש מצב לעליית בבדיקת סמנים CA19-9 (תוצאה 54.42) האם יכול להיות קשר לעלייה הפתאומית בבדיקה ? תודה ושבת שלום עדי

30/08/2014 | 09:03 | מאת: ד"ר גיא להט

CA19-9 עולה במרבית גידולי דרכי המרה, לבלב וגידולי מערכת העיכול כגון ושט, קיבה, והמעי, גידולי שחלה וגידולים בריאה. כמו כן, עליה במרקר בנוכחות תהליכים דלקתיים בדרכי המרה והלבלב אינה נדירה ומתוארת עליה במרקר בנוכחות תהליכים שפירים (דלקתיים ואחרים) במערכת העיכול ובריאות. לא מכיר קשר בין החיידקים הספציפיים ועליה במרקר, אלא בנוכחות תהליך זיהומי בדרכי המרה. לאור האמור תיתכן עליה על רקע דלקת ריאות שניגרמה על ידי המחוללים המוזכרים.

מנהל פורום גידולי לבלב וכבד