הרחבה של צינור הלבלב

דיון מתוך פורום  גידולי לבלב וכבד

12/02/2024 | 13:35 | מאת: ליאת

שלום לך, בת 67. בריאה. בעקבות שינוי ביציאות ואי שקט בבטן הופניתי לבדיקות בדיקת הצואה ל elastase-1 stool שעמד על 160. שאר בדיקות הדם והסמנים לגידול היו תקינים. ב us נצפתה ציסטה 15 מ״מ בזנב הלבלב. ב ct נצפתה הרחבה של צינור לבלב ראשי בצורה א סימטרית באיזור גוף וזנב הלבלב ללא עדות לממצא רקמתי ברור הגורם לחסימה. שאר אברי העיכול תקינים. בנוסף, קיים דלדול פרנכימטי באיזור ההרחבה. ב dd תהליך מסוג מוצינוטי או mixed ipmn. מומלץ המשך בירור עם mrcp ולשקול eus. האם הממצאים מדאיגים ומרמזים על ממאירות? איזו מן הבדיקות המוצעות עדיפה לדעתך? תודה רבה!

הממצאים דורשים בירור ללא ספק, אין הדבר אומר שמדובר בממאירות, המטרה היא לזהות ציסטות בעלות פוטנציאל לממאירות ולהסיר אותן מבעוד מועד. הייתי ממליץ להתקדם עם בדיקת MRI לבלב. בשורות טובות.

19/02/2024 | 11:21 | מאת: ליאת

תודה!

מנהל פורום גידולי לבלב וכבד