גוש שומן- ליפומה

דיון מתוך פורום  גידולי לבלב וכבד

23/09/2013 | 23:59 | מאת: ליהי

לפני כשנתיים גיליתי שתי גושים אחד ביד ואחד בירך שניהם בצד שמאל והם קטנים יחסית לפני כשבוע הלכתי לרופאה אמרתי לה שיש לי שם מדי פעם כאבים לא חזקים היא מיששה את שניהם ואמרה שהאלה גושי שומן ליפומה. השאלה שלי האם בטוח שהם גושי שומן? והאם כדאי להוציא אותם בגלל סיכון כלשהו? תודה.

24/09/2013 | 00:03 | מאת: ליהי

שכחתי לציין שהם לא גדלו בכלל אפילו לא מעט, ועוד שאלה אחת האם כדאי ללכת לכירוגיה לביופסיה או לבדיקה יותר מקיפה של הגושים?

01/10/2013 | 08:57 | מאת: ד"ר גיא להט

סביר להניח כי מדובר בגושים שפירים אם כי רצוי להיבדק על ידי רופא מומחה העוסק בהסרת גידולים ממקור רקמה רכה ובמידת הצורך להמשיך בבירור ו/או בכריתה.היקף הכריתה נגזר מאיפיון הגושים.

מנהל פורום גידולי לבלב וכבד