עזרה בנוגע לתוצאות MRI

דיון מתוך פורום  גידולי לבלב וכבד

21/01/2024 | 13:05 | מאת: ליאור

היי, קיבלתי את התוצאות של בדיקת הmri ממצאים: מעבר חזה בטן ללא ממצא חריג. הכבד בגודל תקין ומרקם הומוגני . מספר ציסטות קטנות בשתי האונות של פרנכימה הכבד. ללא הרחבת דרכי מרה תוך או חוץ כבדיות. כיס מרה לא תפוח וללא אבנים. ווריד פורטלי וורידים הפטים פתוחים. טחול בגודל תקין ומרקם הומוגני ללא ממצא מוקדי. לבלב בגודל תקין ומרקם הומוגני . נגע נמדד 8 מ"מ בחלק האינפריורי של זנב הלבלב, בסיגנל מעט גבוה ב1001-34-( 2T )עובר רסטריקציה בדיפוזיה )301-540( , ועובר תת האדרה לאחר הזרקת חומר ניגוד בפזה מוקדמת של הבדיקה )501-176(. מומלץ ייעוץ גסטרואנטרולוגי ולשקול המשך בירור עם EUS. צינור הלבלב הראשי אינו מורחב. אדרנלים ללא גושים. כליות בגודל תקין וללא הידרונפרוזיס. מה המשמעות? מה עלי לעשות? האם בהכרח מסוכן?

הייתי ממליץ על מעקב MRI לבלב עוד חצי שנה.

01/02/2024 | 14:18 | מאת: ליאור

תודה על המענה, אשמח להסבר בנוגע לרסטריקציה , תת האדרה, סיגנל גבוה. האם מדובר בהכרח בגידול ולא בציסטה שפירה? מה יכול להיות הנגע הזה?

לא נראה מדאיג, הייתי פונה לגסטרואנטרולוג לצורך המשך בירור ע״י EUS.

מנהל פורום גידולי לבלב וכבד