סרטן הלבלב התייעצות בבקשה

דיון מתוך פורום  גידולי לבלב וכבד

09/01/2024 | 11:18 | מאת: אילנית

בוקר טוב תודה רבה על תשובתך! אני בת 51 כבר כחודש וחצי אני מרגישה לחץ חזק מתחת לחזה במיוחד כשאני יושבת.מתכופפת ולפעמים גם בעמידה.כמו כן מלאות ונפיחות תמידית בכל הבטן והמון גרעפסים.וגם לפעמים כאב בין השדיים שגם העיר אותי פעמיים מהשינה.ונעשה כבר כל יום כפעם ביום במהלך היום. עשיתי בדיקת דם כללית כאשר ast.alt.alk תקינים. רק ה ggt עלה ל 42 חורג מהטווח כאשר לפני כשנה הוא היה 18 .אני לא שותה אלכוהול והכבד השומני השתפר הוא היה בדרגה בינונית וכרגע הוא בדרגה קלה בלבד.מה שלא ברור לי בכלל לגבי הggt . בדיקות מרקרים cea ו ca19-9 תקינות וגם עמילאז וליפאז. ללא צהבת. פניתי לרופאת גסטרו עשיתי בדיקת אולטרה סאונד עליונה והלבלב תקין.רופאת הגסטרו טענה שבדיקת האלטרה סאונד נעשתה ברזולוציה מאוד גבוהה ןאם היה משהו משמעותי בלבלב היו רואים.היא נתנה לי נקסיום 20 מ"ג לשבועיים פעם ביום ואמרה שאחרי שבועיים אם זה לא יעזור להעלות א המינון ל40 מ"ג עד לחודש.כמו כן נתנה לי קולוטאל 135 מ"ג פעמיים ביום לשבועיים ואם זה לא יעזור לקחתעד לחודש.בינתיים התרופות לא עוזרות לי בכלל ואני בחרדה נוראית שמא מדובר בסרטן הלבלב.הרופאה חושבת שמדובר בדלקת קלה בקיבה.התור שלי אליה בעוד חודש ושבוע.היא אמרה שאם הבעיה לא תיפתר היא תשלח אותי ל ct בטן כללי.האם זה מספיק טוב כדי לגלות אם יש גידול בלבלב?או לבקש לדעתך ct עם פרוטוקול לבלב? כמו כן קולנןסקופיה וגסטרוסקופיה מלפני שנה ושמונה חודשים תקין.אני פוחדת שהזמן לא פועל לטובתי.התור שלי לגסטרו בעוד חודש ושבוע.האם בכלל כדאי לחכות כל כך הרבה זמן? מה דעתל לגבי הctובכלל על כל המצב? מתנצלת מאוד על האורך.אני ממש מוטרדת מכל הסיפור הזה. שוב תודה רבה מראש.

התסמינים עם שאר הנתונים שאת מתארת אינם מתאימים לגידול לבלב כלל , יותר להפרעה בדרכי העיכול העליונות אולי רפלוקס או דלקת קיבה, הייתי ממליץ להמשיך עם המלצת רופא הגסטרו, מניח שעברת בדיקה לחיידק ההליקובקטר.

מנהל פורום גידולי לבלב וכבד