מה המשמעות של מרקר ca 19

דיון מתוך פורום  גידולי לבלב וכבד

27/07/2023 | 11:54 | מאת: נינה

בת 50, מרקר ca 19 ערך 53.6 . בבדיקת CT בטן נכתב "לבלב ואדרנלים תקינים בגודל ובמרקם".נמצאו בסיטי תהליכים בטחול שטיבם אינו ידוע. כמו כן קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה מלפני שנה וחצי, תקינות. מה יכולה להיות המשמעות של הסמן הזה? מה עוד צריך לבדוק? (MRI בטן בשבוע הבא)

בדיקת סמנים היא בדיקה בעייתית ולא מדויקת. לעיתים הסמנים יהיו גבוהים ללא מחלה סרטנית ולעיתים בנוכחות מחלה סרטנית הם יהיו בגדר הנורמה. נוסף על זאת, ישנם מצבים מסויימים כמו עישון כרוני, מחלת ראות כרונית וכו׳ אשר בעם גם תהיה עליה של הסמנים. לעליה של ca19-9 בנוכחות עליה גם של ה-CEA תהיה יותר משמעות מאשר לעליה רק של ה- ca19-9. מכל מקום, עליה בסמן ca19-9 מזוהה לעיתים בגידולים של דרכי המרה והלבלב.

מנהל פורום גידולי לבלב וכבד