תוצאות סיטי בטן - לבלב

דיון מתוך פורום  גידולי לבלב וכבד

22/05/2023 | 19:50 | מאת: רן

שלום דוקטור, אשמח לדעת מה התוצאטת אומרות - הלבלב ברוחב תקין, שומר על מבנה אונתי ,צינור הלבלב הראשי לא מורחב. יש לציין טחולון ליד הטחול בקוטר כ1.3- ס"מ. בראש הלבלב מודגם תהליך תופס מקום בגודל אקסיאלי 4.2*4.5 ס"מ, עד כמה שניתן לדון התהליך מורכב ממבנים ציסטיים בקוטר עד 0.1-0.2 ס"מ עד קוטר כ1.1- ס"מ עם מחיצות מרובות, ללא עדות להסתיידויות בתוך התהליך. קיים רמז לצלקת מרכזית בתוך הממצא. התהליך מעט אקספנסילי. משטחי השומן סביבו לא מוסננים. הממצא מתאים במקום הראשון ל-CYSTADENOMA SEROUS

אכן הממצא מתאים ל-serous cyst adenoma. זהו ממצא שפיר ביל יכולת נמוכה להשתנות ממאירה, אין צורך בניתוח, רק מעקב.

מנהל פורום גידולי לבלב וכבד