בדיקת mrcp אשמח לעזרה

דיון מתוך פורום  גידולי לבלב וכבד

25/04/2023 | 17:25 | מאת: אני

בת 44.עם דלקת לבלב כרונית שאובחנה לפני חמש שנים בבדיקת eus. ביצעתי mri.אשמח לעזרה בתוצאותיו: לסיכום- דרכי המרה אינן מורחבות.לבלב בעל מרקם תקין צינורית הלבלב מעט בולטת באיזור ראש הלבלב,ללא עדות לפגמי מילוי.הלבלב בגודל תקין.מה זה אומר? בeus אמרו לי שמראה ומבנה הלבלב לא תקינים

סימנים מתאימים לכך שהייתה דלקת לבלב, פרט לכך אין דבר חריג. מורת הבדיקה הייתה לחפש סיבה אנטומית לדלקת לבלב כרונית, שלא נמצאה אצלך.

26/04/2023 | 06:43 | מאת: אני

תודה על המענה.אז הבדיקה שוללת בעצם דלקת לבלב כרונית? )יש לציין שלא הוזרק חומר ניגוד,בגלל הנקה) כי בeus אובחנה דלקת כרונית ונאמר לי שמבנה הלבלב לא תקין,לכן הומלץ על מעקב אחת לשנתיים בeus.)גם בus כתבו שמרקם הלבלב לא סדיר). אינזימי הלבלב גבוהים מאוד כבר שנים)ליפאז סביבות ה400 ,עמילאז 200-300

מנהל פורום גידולי לבלב וכבד