נגע ציסטי בזנב/גוף הלבלב

דיון מתוך פורום  גידולי לבלב וכבד

27/03/2023 | 21:50 | מאת: שוש

שלום, בת 50. מבקשת עזרה בהבנת הממצא הבא באבחון mri: נגע ציסטי צמוד לאספקט התחתון של מעבר גוף/זנב הלבלב Serous cystadenoma או פסוידוציסטה. התור לרופא רק בעוד חודש וחצי ואני מבקשת בינתיים לדעת עד כמה הממצא הנל מדאיג. אודה להסבר ופירוט.

Serous cyst לרוב אינה נושאת סיכון לממאירות, פסוידוציסטה אינה נושאת כלל סיכון לממאירות, לרוב נוצרת בעקבות אירוע של דלקת בלבלב. הנקודה היא להיות בטוחים באפשרויות האבחנה הללו. אם לא חווית דלקת לבלב בעבר, או שותה אלכוהול באופן מופרז אבחנה של פסוידוציסטה לא אפשרית. אנחנו נשארים עם ממצא ציסטי בלבלב שכרגע מאובחן כ- serous . יש לקרוא את מאפייני הציסטה על מנת לוודא שאכן זה serous. במקרה של ספק ניתן לבצע בדיקה נוספת הנקראת EUS בה יש אפשרות לקחת דגימה.

מנהל פורום גידולי לבלב וכבד