סרטן זנב הלבלב-גרורתי

דיון מתוך פורום  גידולי לבלב וכבד

04/03/2023 | 00:04 | מאת: סרטן לבלב גרורתי

שלום, חמותי בת 74 ולאחר כאבי בטן ממושכים ובדיקות שביצעה נמצא גידול בזנב הלבלב עם גרורה בכבד. לאור מצב גופני בינוני הומלץ על פרוטוקול גמזר+אברקסן ולאחר 6 טיפולים המצב הגופני יציב ו בבדיקת מרקרים CA19-9 קיימת ירידה מ 9900 לפני תחילת הטיפול ל 3400 לאחר 6 טיפולים. מה האינדיקציה/קונטרהאינדיקציה לשילוב טיפול בקרינה ?

טיפול קרינתי מקובל בסרטן הלבלב, השאלה במקרה הזה היא האם ניתן לשלב אותו עם הטיפול הנוכחי שהיא מקבלת. שאלה זו יש להפנות לאונקולוג.

מנהל פורום גידולי לבלב וכבד