ציסטה בלבלב 0.5 סיטי פרוטוקול לבלב

דיון מתוך פורום  גידולי לבלב וכבד

17/05/2022 | 19:12 | מאת: יובל

שלום דר גיל אני בן 36 היסטוריה של אבנים בכליות. לפני 3 שבועות בבדיקת סיטי פרוטוקול אבנים נצפה ממצא היפודנסי לא ברור בראש הלבלב ממצא ידוע מבדיקת ב2017. לא ביקשו בירור ולא התייחסו לזה. ביקשתי הפניה לus שיצא תקין אחרי שהלבלב נצפה באופן ברור. דיברתי עם רדיולוג הבחנתי שראה את הממצא מבחינה היפודנסית גם ב2014 רופא גסטרו שלח אותי לסיטי פרוטוקול לבלב שם נצפתה ציסטה בראש הלבלב 0.5 ללא הרחבת צינור ראשי ורשום שהלבלב על מרכיביו תקין. עוד נרשם המשך מעקב עי us. אני קצת מבולבל. לא התייחסו לממצא ומה עליי לעשות. יש לציין שאני נמצא בלחץ מטורף. סהכ אין תלונות או תסמינים מיוחדים של כאב וכדומה. אשמח לשמוע את דעתך,איך להמשיך להתייחס לממצא כזה והאם עליי לעשות דבר נוסף. תודה

ראשית, הממצא שפיר ואין סיבה להלחיץ. ציסטה של 5-7 מ״מ מזה 8 שנים היא שפירה לחלוטין ואפשר להפסיק את המעקב אחריה.

17/07/2022 | 17:20 | מאת: יובל

היי דוקטור תודה על התשובה. שאתה אומר שאפשר להפסיק לעקוב אחריה זה אומר לצמיתות? האם למספר שנים? האם ציסטה כזו שלא השתנתה לפי מה שאומרות הבדיקות ומעולם אף רופא לא ראה יכולות להתפתח עם השנים? את הציסטה גילו ממש במקרה באחתמבדיקות הסיטי שאני עושה עקב אבנים בכליות. רק בגלל דרישה מחבר משפחה שעבר על כל הבדיקות הוא ראה שהיא הופיעה ב2014 והמפענחת בסיטי כליות ראתה והשוותה משנת 2017 האם זה בטוח ציסטה שאינה מטרידה בהתחשב בזה שאני גם מרגיש טוב ללא תופעות של סיבוכי לבלב? תודה

17/07/2022 | 17:22 | מאת: יובל

בנתיים אגב שלחו אותי לmri בסוף ספטמבר לראות שאין שינוי

07/11/2022 | 09:43 | מאת: יובל

שלום ד״ר גיל היקר בהמשך לשאלתי..ֶ לפני 8 חודשים אובחנתי בסיטי פרוטוקול אבנים עם ממצא היפודנסי לא ברור, נשלחתי בעקבות כך לסיטי בטן מכוון לבלב עם הזרקת חומר ניגוד שם נראתה ציסטה זעירה בגודל 0.5 יש לציין שסיטי הראשון הממצא היה ידוע משנת 2017 ונאמר גם משנת 2014. דבר שלא דיברו איתי עליו מעולם ואני עובר סיטי אחת לשנתיים בגלל שאני סובל מאבנים כרוני. לא הייתי רגוע מהממצא הציסטי והופנתי עי כירורג לmrcp התשובה שהגיע שללה ממצא ציסטי מכל סוג שהוא ונאמר שיש ממצא של שומן פרנכימטי בראש הלבלב. האם יכול להיות שסיטי רואה משהו וmri שלל באופן כללי ציסטה. אשמח לדעת את דעתך והאם אפשר להפסיק מעקב ולהיות רגוע. תודה

מנהל פורום גידולי לבלב וכבד