סרטן הלבלב כ- 5 חודשים

דיון מתוך פורום  גידולי לבלב וכבד

11/05/2022 | 21:00 | מאת: יפעת

לאחר טיפול רביעי של כימותרפיה התוצאה של CA-19-9 הוא: 11441.36. מה זה אומר. האם להמשיך טיפול או להפסיק. יש גם גרורות בריאות. בת 70. תודה.

רמת הסמן הזה גבוהה מאוד ומעידה על כך שיש עדין מסת גידול משמעותית בגוף. יחד עם זאת, אם רמת סמן זו נמוכה בהשוואה לרמה בבדיקה הקודמת, הרי שזה מעודד והמשמעות היא שהגידול מגיב היטב לטיפול ולכן יש הגיון להמשיך בטיפול זה. מאידך, אם רמת הסמן גבוהה מזו בבדיקה הקודמת הרי שהטיפול אינו יעיל ועד צורך להחליף לקו טיפול אחר.

מנהל פורום גידולי לבלב וכבד