ניתוח אחרי דלקת בלבלב

דיון מתוך פורום  גידולי לבלב וכבד

13/02/2022 | 12:27 | מאת: אהרון

שלום, אחרי דלקת בלבלב האם יש אפשרות להסרת כיס מרה באמצעות ניתוח רובוטי? תודה

התשובה היא כן, אפשר להסיר כיס מרה בגישה רובוטית. לעצם השאלה, לא נמצא הבדל בניתוח להסרת כיס מרה בין גישה לפרוסקופית וגישה רובוטית באף אחד מהפרמטרים שנבדקו. הדבר החשוב בניתוח כיס מרה הינו המנתח וניסיוני בניתוחים אלו, ולא הגישה הניתוחית. פגיעה בצינור המרה או סיבוך אחר בניתוח זה יתרחש גם בגישה הלפרוסקופית וגם בגישה הרובוטית, כי מאחורי הטכנולוגיה עומד מנתח.

מנהל פורום גידולי לבלב וכבד