בצקת ברגליים

דיון מתוך פורום  טיפול בסוכרת

26/09/2013 | 22:10 | מאת: רננה ש

שלום בת 60, עודף משקל של 30 ק"ג, סכרת 2 מאוזנת עם כדורים ולנטוס ועברתי 2 צינתורים עם סטנט בגלל חסימות. בשנתיים האחרונות מתנפחת או נהיית בצקתית רגל אחרת. אחרי כמה שבועות זה עובר וקורה ברגל השניה. עברתי דופלר כלי דם ברגליים 3 פעמים ויצא שלילי. הכל תקין. נבדקתי ע"י 4 רופאי כלי דם ורופא משפחה- ואין להם מושג למה אבל גם לא המליצו גרב אלסטית. בדיקות כליות תקינות. יש לי תת פעילות רצינית של בלוטת התריס ואני מקבלת כל יום 200 מק"ג יוטירוקס. גם אם התעוררתי בבוקר ללא בצקת, אבל אם אני עובדת בישיבה ויושבת שעתיים רצוף, הרגליים (מהברך ומטה) מתנפחים ובצקתיים. גם בישיבה מול ה TV בערב עם רגליים מורמות- הסיפור חוזר. למי לפנות? מה לעשות? אני בהליכים לקראת ניתוח בריאטרי להפחית משקל ולנסות לגמור עם הסכרת. האם זה עשוי להועיל? נא תשובתכם.

29/09/2013 | 10:46 | מאת: פרופ' משה קרפ

שלום רננה המצב שלך די מסובך אין הדבר נובע מתרופות .מאחר ותפקוד הכליות תקין יכולה להיות בעיות קרדיאליות כגון אי ספיקת לב.כמו כן יש לרחת בחשבון את המשקל הגורם לאי ספיקה ורידית ברגליים.טיםול באגדים יכול לעזור אך ניתוח בריאטרי להורדד משקל בודאי בברכה

07/10/2013 | 11:58 | מאת: לילי

כדאי לך לבדוק - אולי זו לימפדמה (יש אתר כאן, תיכנסי ותחכימי), שאכן מתגברת עם עליה במשקל.

מנהל פורום טיפול בסוכרת