כבד שומני

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - כבד שומני

07/04/2016 | 17:29 | מאת: צחי

אני בן 50. במשך כמה שנים אחרונות עלייה עקבית בערך ALT עד רמה של 102 לפני כחודשיים. גובה 178 משקל 75. AST בגדר הנורמה אם כי בחלק העליון ( 31 בבדיקה אחרונה 39 לפני הדיאטה) התחלתי דיאטה לפי תפריט של דיאטנית שמטרתה להוריד את ערכי השומן בכבד ללא הורדת משקל שאינה נדרשת. במקביל משתמש בתוספי תזונה על בסיס גדילן מצוי. לשמחתי הערך ירד ל 59! האם אני צריך להמשיך במסלול הזה ? כמה אני רחוק מחוף מבטחים בכל מה שקשור לערך ה ALT? שאלה נוספת בבדיקת הדם האחרונה, מה משמעות תוצאה בבדיקת Ceruloplasmin של 18.9? תודה

ערב טוב וסליחה על האיחור בתשובה הצרולופלסמין לא מדאיג כי קצת נמוך בכבד שומני ולא מספיק נמוך לאבחנה של וילסון אולם, במקרה שלך, כבד שומני והפרעה באנזימי כבד- חובה!!! לשלול את כל יתר הסיבות לכבד שומני

מנהל פורום גסטרואנטרולוגיה - כבד שומני