ציסטה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - כבד שומני

18/11/2015 | 17:01 | מאת: גיל

שלום רב, הנני בן 45 . קיבלתי היום תוצאות של בדיקת סי טי קרדיו (צנתור וירטואלי) שאבחן בין היתר ציסטה בקוטר 11 מ"מ בסגמנט 8 של הכבד. רציתי לשאול מה עושים עם ממצא שכזה? האם מסוכן ? האם ניתן לטפל? מה משמעות הגודל? יש לציין כי ערכתי בדיקת קולונסקופיה לפני כ 5 שנים שיצאה תקינה לחלוטין

בעיקרון הסר דאגה מליבך אין כל משמעות לציסטה שזה שק קטן מא נוזל צלול בכבד הדבר שצריך לעשות הוא לודא שאכן מדובר בציסטה פשוטה ולא בממצא אחר כי הצנטור אינו בדיקת הבחירה לכבד מציע לבצע אולטראסראונד בטן ורק אם התשובה לא תהיה חד משמעית לציסטה לבצע CT או MRI בפרוקטול ספציפי לכבד

מנהל פורום גסטרואנטרולוגיה - כבד שומני