תוצאות פיברוסקאן

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - כבד שומני

21/07/2015 | 00:19 | מאת: Effy

פרופ שלום. לא שותה לא מעשן רק הייתי קצת שמן... ואז ביצעתי בדיקות דם פעמיים ובשני המקרים הראו אנזימי כבד גבוהים ופיריטין גבוה ואז שלחוני לאולטראסאונד. לאחר בדיקת אולטראסאונד התגלה כבד שומני ואז ביצעתי פיברוסקאן שהראה f3. לאחר מכן ביצעתי בדיקות דם פעמיים ותוך כדי אימונים ודיאטה וירדתי במשקל כ13 קג ל bmi תקין ואז הבדיקות כולן טובות למעט פיריטין גבוה פי שניים מהנורמה 490. אמרו לי רק לשמור ולהיות במעקב... ושאין לי כלום למעט כבד שומני אבל עד הבדיקה הבאה אני עדיין לא מבין את המשמעות של f3 בפיברוסקאן כי לי מקריאה כללית זה אומר צלקת ברמה מתקדמת. והרופאים לא מתרגשים מכך. יש ממה לחשוש? תודה מראש

אפי שלום רב במידה ואכן שללו את כל הסיבותץ האחרות להפרעה בכבד ואיבחנו כבד שומני, אתה צודקת שרמת F3 מצביעה על צלקת מתקדמת אולם, בעקבות הטיפול המומלץ ניתן להגחי תוך מספר שנים לנורמליות מלאה ורברסיביליות של הצלקת מוזמן למרפאה בברכה

מנהל פורום גסטרואנטרולוגיה - כבד שומני