ריפלוקס

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - כבד שומני

17/05/2015 | 09:51 | מאת: בן 28

יש לי מעל שנה תסמינים של ריפלוקס, לפעמים ריפלוקס של שאריות מזון/מיצי קיבה אבל בעיקר ריפלוקס של אויר/גז(מעל 200 גרפסים ביום), יש לאורך היום הרבה אי נוחות של האויר שעולה מהקיבה ונשאר תקוע, יש הרבה אי נוחות בגרון של עצם זר, יש שיעול ומידי פעם יש דלקות בגרון, אין לי צרבות וטיפול בppi לא הצליח, המצב הקשה מוביל גם לכאבי צוואר וראש... עשיתי בהתחלה גסטרוקופיה ונמצא הכל תקין בושט ובקיבה פרט לבקע סרעפתי קטן... האם יש סיבה אחרת חוץ ממחלת ריפלוקס שיכולה להסביר את התסמינים שלי? הלכתי לכירורג כדי לבקש ניתוח אך בינתיים הוא לא הסכים, רצה עדות לריפלוקס ושלח לעשות צילום וקת, האם צילום וקת יכול לתרום להערכה ואבחון של ריפלוקס? האם הצילום יכול לגלות משהו נוסף?

במקרה זה מומלץ לבצע מנומטריה של הושט ולדון במרפאה לעומק באופציות הטיפוליות

מנהל פורום גסטרואנטרולוגיה - כבד שומני