בקע סרעפתי ומחלת ריפלוקס

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - כבד שומני

19/03/2015 | 18:17 | מאת: בן 28

שלום, אני סובל מריפלוקס כבר שנה, כבר מעל חצי שנה סובל מגרפסים ואוויר כלוא בקיבה ובוושט כל היום, אי נוחות בגרון, תחושת סתימה בגוף אחרי אוכל, לפעמים גם תחושות ממש מוזרות ומעיקות בגוף(לא תחושת צרבת קלאסית, צרבות דווקא אין הרבה, אבל משהו שממש מוציא מדעת, שמקרין לכל הגוף וקורה יותר בשכיבה), אני לא מתפקד לאורך היום, אומפרדקס לא עוזר ממש, האם השלב הבא זה ניתוח? יש לי גם כאבים בכל הגוף כבר הרבה זמן, צוואר, חזה, שכמות, צלעות, האם יכול להיות קשור למצב של הבקע?

מרבית הסובלים מרפלוקס מגיבים לתרופות המורידות חומציות בקיבה ולכלכלה מתאימה אלא שלא מגיבים חייבים לעבור ראיון מתאים במרפאה, בדיקת גסטרוסקופיה, נסיון תרופות שונות, מנומטריה של הושט ובדיקת PH ושט עם ובלי תרופות ניתוח בשלב זה בדרך כלל אינו אופציה עליך להגיע למרפאה

מנהל פורום גסטרואנטרולוגיה - כבד שומני