כבד שומני ואלטרוקסין?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - כבד שומני

17/04/2013 | 20:44 | מאת: דן

אני בן 64 כריתה בלוטה התריס בגלל פפילר קרצינמה צריך לשמור עלTSH מדוכא רציתי לשעול עים בדיקות הדם הכלליות כולל תיפקודי כבד תקינים ורק יש עליה בילירובין הכללי מ 1.1 ל 1.2 בילברין הישיר 0.37 שהגבול העליון 0.3 קרעתי מעמר שלך שבו אתה כותב על תרופות להורדת פעילות בלוטת התריס משנות את בדיקות הכבד אני מקבל אלטרוקסין 1400 .השמח לקבל תשובה והסבר עם אני צריך להמשיך לברר בקשר לביליברין החריג בבדיקה

שלום דני המצב לגמרי תקין ואין מה להיבהל קרוב לודאי מדובר בתסמונת ג'ילברט בה יש עליה קלה בבילירובין זוהי תופעה ולא מחלה התרופות לבלוטת התריס שמסוגלות לגרום נזק לכבד גורמות נזק מסוג אחר אל תעשה שום שנוי ורק תמשיך לעקוב אחר הבילירובין תחילה כל חודש, א"כ כל 3, 6 ואכ כל שנה אם באוולטראסאונד נמצא גם כבד שומני הדבר מחייב בירור וטיפול בברכה

18/05/2013 | 22:26 | מאת: דן

בתשובה שלך כתבת לי בסוף שבמידה ויש כבד שומני בUS זה מצריך בירור נוסף וטיפול אני גר באילת אשמח לקבל כון מה הבדיקות שאני צריך בגלל כבד שומני ובליבירין ישיר 0.37 השמח לתשובה והסבר נ.ב בן 65 לחץ דם וסוכר מקבל סטינים לקלסטרול סליחה על שגיעות עולה חדש

מנהל פורום גסטרואנטרולוגיה - כבד שומני