כבד קיימת הסננה שומנית

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - כבד שומני

12/03/2014 | 12:28 | מאת: שלום

בן 52 בריא בדרך כלל משקל גוף תקין - בדיקות דם תקינות - לבלב . טחול . תקין . האורטה ברוחב תקין.- רטרופרטונאום נראה חופשי. כליות תקין כבד גודל תקין -קיימת הסננה שומנית במידה בנונית במרקמו וספק המנגיומה בקוטר 1.5 באונה השמאלית מתמזגת עם מרקמו של הכבד בקשר לכבד מה עליי לעשות ?האם זהו שלב שפונים למומחה כבד ? או לעזוב את זה או דיאטנית למרות שמשקל גופי תקין .המנגיומה בכבד במעקב מספר שנים נותר אותו דבר

בנוכחות כבד שומני קשה לאבחן המנגיומה כי מרקם הכבד שונה קרוב לודאי שאכן מדובר בהמנגיומה יש לראות את החומר במרפאה ולעקוב אחריך בנושא הכבד השומני ומניעת המחלות הנלוות

מנהל פורום גסטרואנטרולוגיה - כבד שומני