כבד שומני

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - כבד שומני

05/03/2014 | 20:34 | מאת: מיקי

שלום בן 38 סובל מכבד שומני, אנזימי כבד מעט מוגברים, טריגלצרדים בדר"כ בנורמה ,מתקשה בהורדה במשקל. רציתי לשאול האם ישנם תוספי מזון שיכולים להועיל לכבד, ו/או לנקות אותו? האם תה צמחים של גדילן ושן הארי יעיל? קראתי לאחרונה על מוצר עם כורכומין שטוענים שמנקה את הכבד משומנים? וברמה עקרונית, האם תוספים מסוג זה לפחות בבחינת "אם לא יועיל, לא יזיק"? תודה

לגבי כורכום וגדילן מצוי אכן בחזקת אם לא יועיל... אני מתייחס למעקב ומניעה של כבד שומני מאד ברצינות ולכן מקוה שאתה במרפאת מעקב מקצועית בנושא ואם לא מזמינך למרפאתי

מנהל פורום גסטרואנטרולוגיה - כבד שומני