תוצאות בדיקת כבד

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - כבד שומני

28/05/2013 | 18:41 | מאת: מיכל

שלום, אני חרדתית מאד! ולבעלי יש כאבי בטן לא חזקים בצד שמאל של הבטן. לפני כחודש עשה אולטרסאונד בטן. התוצאות כלהלן: "הכבד אינו מוגדל, בעל מרקם היפראקואי ומעט בלתי אחיד-שומני. באונה שמאלית הודגם איזור היפואקואי לא מוגדר היטב ולא ווסקולרי בגודל כ 1.-4.5 סמ. SPARING. אחר?. " ההמלצה : מעקב רופא גסטרו ו- אולטרסאנוד כבד עוד שלושה חודשים. השאלה שלי : האם אני צריכה להיות בלחץ מטורף כמו שאני עכשיו או שאני יכולה להיות קצת יותר רגועה. בבקשה תשובה מהירה. תודה רבה החרדתית.

שלום רב אין סיבה ללחץ הסטרי ויש סיבה לבירור רציני בדרך כלל מדובר בכבד שומני, שהיות והשומן אינו בפיזור הומוגני בכבד נוצרים אזורים עם ובלי שומן הנותנים רושם מוטעה של גידול חייבים להוכיח זאת ב CT שלשוה שלבים או בMRI כבד הנקרא IN AND OUT OF PHASE במידה ואכן כבד שומני מחייב התייחסות וטיפול מיע לבצע את ההדמיה שביקשתי ולבוא למרפאתי נראה לי שאין לך מה לדאוג אלא לפעול!!!

מנהל פורום גסטרואנטרולוגיה - כבד שומני