שאלה בנוגע לכתם בכבד

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - כבד שומני

18/02/2014 | 13:49 | מאת: אורן

שלום פרופסור.אני בת 29 עם עודף משקל קל הייתי אומרת.לאחר 4 שנים של לקיחת גלולות מסוג גינרה. נתגלה בבדיקות דם עליה בתפקודי כבד,לאחר בדיקת אולטרסאונד נתגלה כתם בכבד 10 ס''מ.עברתי סיטי וMRI שבהם לא נודע האם הכתם הוא הפטומה או הדנומה. נשלחתי לניקור כבד בקפלן,ובבדיקה לפני הניקור עצמו הרופאה אמרה שהכתם נמצא גבוה מדי ליד הסרעפת ואיננה יכולה לעשות ניקור מבלי לסכן אותי. הרופא המטפל שלח אותי לבדיקות MRI MULTI TASKING כמדומני וכרגע הקופה לא אישרה את הבדיקה. האפשרות השנייה שלי היא לעשות ביופסיה דרך החדרת צינורית לוריד הצוואר. מה ניתן לעניות דעתך לעשות מבלי להגיע לפעולה פולשנית. תודה ויום טוב.

25/02/2014 | 09:16 | מאת: אורן

פרופסור אורן,האם תוכל להשיב לשאלתי?תודה.

חד משמעית כדי לענות עלי לראות אותך ואת הצילומים במרפאה האתר לא נועד לבעיות הילולות לסכן את חייך אלחא לשלאות הבהרה בברכה

מנהל פורום גסטרואנטרולוגיה - כבד שומני