כבד שומני

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - כבד שומני

15/02/2014 | 11:20 | מאת: אבי

שלום רב. אני בחור בן 44,בד"כ בריא. אני מטופל כבר חצי שנה בכדורים מסוג פקסט.בהתחלה מינון של 20מ"ג ואחרי חודשיים עלייה למינון של 30מ"ג.הטפול עקב פוסט טראומה שחוויתי. מאז שהתחלתי בטפול שמתי לב שהיציאות שלי הפכו ללא סדירות וליציאות קשות(במקום פעם פעמיים ביום עכשיו פעם ביומיים).מאז הטפול גם עליתי במשקל ב-6ק"ג.יש לציין שאני בחור רזה ששוקל בד"כ בסביבות 70ק"ג-עכשיו 76ק"ג.יש לציין גם שאני בטוח שאני לא אוכל יותר ממה שאכלתי לפני הטפול ואני יודע שאחת מתופעות הלוואי היא עלייה במשקל. שאלותיי בבקשה הן: 1.האם תיתכן עלייה במשקל עקב חילוף חומרים בגוף "שהסתבך",ז"א שאם כל יום היו לי בממוצע יציאה עד שתי יציאות רגילות ולא קשות ועכשיו אחת ביומיים וגם קשה,האם זה יכול להיות קשור לעלייה במשקל? 2.במידה והתשובה לשאלה הנ"ל היא כן,מה אתה מציע לי לעשות כדי להחזיר את חילוף החומרים בגוף למצב הקודם והתקין מבלי להפסיק את הטפול שאני מקבל כדי להוריד את המשקל למצב רגיל? בנושא אחר-כבד שומני. אני עושה פעם בשנה וחצי בדיקות דם שגרתיות.ברוך השם תמיד יוצא תקין. הפעם יצא בבדיקות ערכים קצת גבוהים של תפקודי הכבד ואלו הם. ALKP-137 ALT-51 יש לציין שתוצאות ה-Triglycerides הן תקינות ועומדות על 72. עקב כך הופנתי ע"י רופאת המשפחה לאוטראסאונד בטן שתוצאותיה היו תקינות למעט התוצאות הבאות"הלבלב מוסתר . הכבד בגודל תקין, מעט שומני . דרכי המרה הודגמו ללא סטיות. כיס המרה בגודל תקין, רושם של אבו כולסטרול זעירה מאוד בתוכו, לא הודגמו סימני דלקת . רטרופריטונאום תקין. כליות בממדים ומנח תקינים. היחס בין הקליפה והסינוס שמור. כליה ימנית בקוטר אורכי 11.8 ס"מ. כליה שמאלית בקוטר אורכי 11.5 ס"מ. הטחול מודגם בממדים ואקוגניות תקינים." הרופאה אמרה שזה שום דבר ולהמשיך בשגרה. יש לציין שבנוסף לפקסט שאני לוקח אני לוקח כבר שנה וחצי חומצה אמינית של ל.ליזין למניעת הרפס שפתיים. שאלותיי בבקשה הן: 1.האם אני אמור להיות מודאג מהכבד שהוא מעט שומני ומה אפשר לעשות כדי לשפר את המצב? 2.כששאלתי את הרופאה אם הערכים של הכבד יצאו גבוהים בגלל הכבד השומני או הטפול של הפקסט עם חומצת האמינו שאני לוקח היא טענה שרוב הסיכויים שהתוצאות הן בגלל הכבד השומני.אשמח לשמוע את דעתך המקצועית בנושא הנ"ל. אני מצטער מראש על אורך ההודעה אני פשוט רציתי לתת את כל הפרטים. תודה.....אבי

הפורום נועד לשלאות הבהרה ספציפיות וממש לא להגיב על סכום מחלה כה ארוך המחייב ביקור מרפאה ממושך

מנהל פורום גסטרואנטרולוגיה - כבד שומני