קרוהן וכבד שומני

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - כבד שומני

02/02/2014 | 13:39 | מאת: יגאל

שלום לרופא.אני בן 50 חולה בקרוהן 15 שנים,עברתי 2ניתוחים גדולים,נכרת לי הג"אג"ונום,והטרמינל אילאום,נותרתי עם מעי קצר וחולה.אני סובל מכבד מוגדל ושומני במידה ניכרת מאד,כפי שכתוב בבדיקות שאני עושה מעל 12 שנים,מצב הכבד לא מושפע מתזונה,או אם אני רזה או עולה במשקל.האם ניתן לעשות משהו בנידון?

מאד חשוב לדעת אם הכבד שומני באופן משני, כתוצאה מניתוחי המעי וזה שכיח, או ראשוני, כתוצאה מעמידות לאינסולין לכן חשוב שתבוא למרפאה בברכה

מנהל פורום גסטרואנטרולוגיה - כבד שומני