NEVEUS ?

דיון מתוך פורום  פזילה ועין עצלה

11/06/2013 | 22:22 | מאת: אלמוני

תמיד ראיתי מצויין. בשנתיים האחרונות אני רואה פחות טוב בעין השמאלית. בבדיקה אצל הרופא נאמר לי שיש NEVEUS האם אני צריך לעשות בדיקות/טיפולים נוספים או שזה יעבור לבד ?

שלום! NEVUS זו נקודת חן שפירה. לא ברור לי משאלתך היכן בעין נמצא הנבוס אצלך. על כל פנים, כאשר יש נבוס בכורואיד, (אותו ניתן לראות רק בהרחבת אישונים) יש לעקוב אחריו ע"מ לוודא שלא גדל והופך לממאיר. לעיתים צריך להעזר בבדיקת U/S (אולטרא-סאונד) שהיא הבדיקה הכי אבחנתית שעוזרת להבחין בין נקודת חן שפירה (נבוס) ומלנומה ממאירה. כל טוב! ד"ר יגב רונית

מנהלי פורום פזילה ועין עצלה