אופטיליסט לזיהום בעין ?

דיון מתוך פורום  פזילה ועין עצלה

24/05/2013 | 13:44 | מאת: אדי לויאן

ש לי זיהום לא חמור בעין שמאל - תחושת אי נוחות ומעט נפיחות אין מוגלה ( יש לציין שיש לי קוצר ראיה גבוה -15 מרכיב עדשות מגע ועברתי בעבר ניתוחי ליזר בשל היפרדות רשתית - מלבד העובדה שברגע שאבחנתי שיש לי דלקת איני מרכיב עוד עדשות עד חלוף הזיהום ביקשתי טלפונית מרופאת המשפחה טיפות לזיהום קל וקיבלתי אופטיליסט - בעלון מצויין שהתרופה אינה מיועדת לזיהום בעין - למרות הרוקח העיד שהיא עזרה לו לזיהום בעין אחרי שבוע וחצי של טיפולהאם בכ"ז עלי להשתמש בה ? האם השימוש בה עלול לגרום לנזק או שבמקרה הכי גרוע אינו יעזור אך לא יזיק ? על איזה טיפות הייתם ממליצים לי לקחת ? אילו טיפולים נוספים ידועים לכם שאפקטיבים ? קראתי שלשפשף שום על האיזור נפוח מחוץ לעעין עוזר .. האם זה נכון או שעלול להזיק ובנוסף אילו טיפולים יותר סחמטיים ידועים לכם לטיפול בזיהום קל בעין ? בתודה

לאדי שלום! אופטילסט אלו טיפות נגד אלרגיה. לאור כך שהינך מרכיב עדשות מגע, הריני ממליצה לך להבדק ע"י רופא עיניים ולא ליטול טיפות על דעת עצמך. שימוש בעדשות מגע הינו גורם סיכון לזיהומים בקרנית אותם יש לאבחן ולטפל בהם בהתאם. כמו כן, אין להרכיב את העדשות בזמן שיש זיהום. כל טוב! ד"ר רונית יגב

מנהלי פורום פזילה ועין עצלה