עין עצלה לבן 6

דיון מתוך פורום  פזילה ועין עצלה

13/05/2013 | 17:25 | מאת: MIMAMU

בני בן השש אובחן לאחרונה עם עיין עצלה (אין לנו הסטוריה משפחתית של בעיות ראיה והוא לא התלונן על שום בעיה) הרופא אמר שצריך לשים דחוף רטיה וגם משקפיים עם מספר בעיין העצלה. בני כמובן לא שש לשתף פעולה (הוא בגן חובה). האם יש פיתרון אחר אשר הוכח מחקרית? אשמח לעצתכן הדחופה. אמא לחוצה.

שלום, בשאלתך לא ציינת את דרגת העין העצלה ואת מספר המשקפיים. במקרה של עין עצלה חשוב לתת את התיקון הנדרש במשקפיים ולבצע טיפולי סגירה של העין הטובה. זילוף טיפות אטרופין, הגורמות טשטוש ראיה (בעיקר לקרוב) של העין הטובה יכול לעזור. פתרון נוסף הינם משקפיים אלקטרוניים עם עדשה המתכהה וחוסמת את הראיה לכ-30 שניות ומתבהרת לכ-30 שניות לסרוגין וע"כ מאפשרת הסתגלותיותר קלה לטיפולי הסגירה. משקפיים אלו שאושרו ע"י ה-FDA האמריקאי, נכנסים בימים אלו לשימוש באופטיקות של עיניים. בכל מקרה יש לפעול בנחישות לטיפול בעין העצלה ע"מ להשיג ראיה טובה בעין זו. כל טוב ובהצלחה! ד"ר יגב רונית

מנהלי פורום פזילה ועין עצלה