תסמונת דואן Duane Syndrom

דיון מתוך פורום  פזילה ועין עצלה

05/06/2014 | 16:22 | מאת: נדב

שלום רב, אני לוקה בתסמונת דואן מיום היוולדי. יש לי מספר שאלות - 1.עברתי לפני כשנה ניתוח לייזר, בעקבות הניתוח אני מרגיש כי אני פחות מצליח לשלוט ב"עצב/שריר" שפגוע אצלי בעקבות התסמונת. כלומר לפעמים כשאני מסתכל ישר, אני רואה חיתוך ראייה קל בעקבות זה שהעיניים לא מסתכלות באותה נקודה. הדבר מפריע לי בריכוז, מונע ממני למידה, ראיית טלויזיה, התעסקות בדבר שהעינים צריכות לזוז בו. זה נהיה בלתי נסבל, אף פעם לא הייתי אחד שיש לו בעיה בריכוז. אני בן 21 וחצי השתחררתי משירות קרבי לפני כמה חודשים. מה אפשר לעשות בנידון? האם ניתוח פזילה יכול לעזור לייצב את המצב? 2. רציתי לדעת שאלה כללית - הבנתי שאין להרבה אנשים את התסמונת הזאת ושהיא לא ממש שכיחה, אפשר לדעת מה הסבירות שתצא לבנאדם כזה תסמונת? למשל 1 ל-?

נדב שלום! משקפיים יכולים לסייע ביישור העיניים, כך שמשקפי פלוס (רוחק ראייה) יכולים לתקן נטיה לפזילה פנימה, ומשקפי מינוס (קוצר ראיה) יכולים לתקן נטיה לפזילה החוצה. יתכן שבעייתך נובעת מהופעת פזילה אשר תוקנה בעבר ע"י משקפיים. על כן, המלצתי לך להיבדק ע"י רופא עיניים מומחה לילדים ופזילה ע"מ לאבחן ולהציע טיפול. תסמונתת דואן אינה שכיחה ומהווה כ-1.8% מכלל מקרי הפזילה. שיעורה הוא כ-1 מתוך 1200; מרבית המיקרים הם ספורדים ורק כ-10% משפחתיים. כל טוב! ד"ר רונית יגב

מנהלי פורום פזילה ועין עצלה