עין בורחת לעתים הצידה ומתרחשת ראייה כפולה

דיון מתוך פורום  פזילה ועין עצלה

18/11/2017 | 11:26 | מאת: דורון

שלום רב, אני נער בן 18,כאשר אני לא "מפקס" את העין העין שלי נוטה לפזול הצידה ובעקבות זאת מתרחשת ראייה כפולה, ועל מנת לבטל אותה אני פשוט ממצמץ או מפקס אותה. לעולם לא היו לי בעיות רפואיות אשר קשורות לעיניים והראייה שלי תמיד הייתה 6/6. שמתי לב לזה עוד בשנה שעברה (2016) אך אני חושב שזה מחמיר מעט. לכן אני שואל,מדוע זה יכול לקרות (אשמח לדעת את המקרים הנפוצים לכך) כי זה מעט מבלבל אותי איך אני יכול לפזול ולראות כפול אך עם מצמוץ אחד אני רואה טוב שוב? האם זהו מצב מסוכן שדורש בירור מידי אצל רופא פזילה ו/או נוירולוג? ומה הדרכים הנפוצות יותר בטיפול במקרה שכזה? תודה מראש וסליחה על השאלות הרבות ומעיקות קצת.

שלום דורון! נטייה לפזילה החוצה, שיכולה להתבטא בעייפות, היא די שכיחה. ירידה בראייה מסיבות שונות יכולה להגביר את התבטאות הפזילה. ובכלל זה, קוצר ראייה לא מתוקן. המלצתי לך, להיבדק ע"י רופא עיניים. כל טוב! ד"ר יגב רונית

מנהלי פורום פזילה ועין עצלה