ד"ר האם זה הגיוני ?...............

דיון מתוך פורום  פזילה ועין עצלה

01/11/2017 | 23:57 | מאת: א

שלום, מרכיבה עדשות מגע עקב קוצר ראיה . מסתבר שהחל לי זוקן ראיה ולכן עם העדשות אני לא ראיתי טוב פתאום מקרוב. בלי עדשות רואה מקרוב. החלפתי את המספר והאופטומטריסט אומר שהמספר של קוצר ראיה קטן הייתכן? שנית, הסביר לי שיש לי פזילה,דבר תמוהה שנפל עליי ככה פתאום, הסביר שהשרירים שקרובים לאף מאוד חזקים ושפזילה זה משהו שתמיד היה.. ועוד הוסיף שהקוצר ראיה שלי זה מהשרירים ולא מהקרנית, שוב הגיוני? הסביר עוד שאת המספר שקבע כעת ולדעתי אני רואה פחות טוב ממה שהיה תמיד כלומר לא חד מספיק וממרחק מסויים של כמה מטרים קשה לי בעיקר בחושך למשל מספרי אוטובוס כשהאוטובוס ממש רחוק ( פעם הייתי רואה מעולה עם העדשות) ובעין אחת רואה פחות טוב מהעין השנייה. הוא טען כי אם ישפר את המספר אז זה יגביר את הפזילה וכאבי ראש יהיו. שוב יתכן? לצערי הרב רופאי עיניים לא רוצים להתעסק בזה. הוא אמר שזה שלא רואים הכי טוב ו שבעין אחת רואים יותר טוב לא יגרום להידרדרות הראיה. יש לציין שלא עשה מולטיפוקל ולא עין אחת רואה מקרוב ועין שניה מרחוק כי זה עשה לי כאב ראש. אני חוששת מזה שלא טפלנו בבעית הזוקן ראיה, אגב כעת אני קוראת עם העדשות גם מקרוב. טוען גם שאין טעם לעשות תרגילי עיניים לפזילה. האם אין מה לעשות? סליחה על האורך

שלום רב! בזוקן ראייה המספר של המשקפיים יכול לעלות ויכול לרדת. קוצר ראייה מושפע מאורך העין מהקרנית והעדשה (ולא משרירים). בגיל המבוגר חדות הראייה לא נפגעת מחוסר תיקון הולם במשקפיים. חוסר תיקון מתאים במשקפיים יכול לגרום להתבטאות פזילה. לא ציינת את גילך, אך יתכן שהפזילה מופיעה בעת מאמץ לקרוב. אני ממליצה לך להיבדק ע"י רופא עיניים מומחה לילדים ופזילה..כמו כן, יש עדשות מגע מולטיפוקליות שיכולות לעזור לך. כל טוב! ד"ר יגב רונית

06/11/2017 | 23:55 | מאת: א

תודה רבה. אני חושבת שזה בדיוק מה שקרה " חוסר תיקון מתאים במשקפיים יכול לגרום לפזילה" וכנראה שגם לכאבי ראש כששיחק עם העדשות. הוא שוב סידר לי את העדשות עין אחת רואה ועין שניה לא. ממש מטושטש בעצם הוא עבד עליי נתן לי כל מיני עדשות שעשו כאב ראש ועכשיו החזיר לי את העדשה הפגומה שעליה התלוננתי מלכתחילה. והמציא סיפור. רואה בעין אחת ובעין שניה לא זה מעצבן בעיקר בחושך. אני אובדת עצות כי כנראה לא רוצה לסדר את העדשה שיצאה פגומה ולדעתי הביא לי עדשות שהיו אצלו בחנות אולי אפילו משומשות. בכל מקרה שאני עם העדשות אני מרגישה ממש פזילה מעין בלבול. איך אפשר לגרום לו לתקן לי את העדשה? אני כבר הרבה זמן חוזרת אליו שוב ושוב... אז את אומרת ד"ר שאין דבר כזה שלא יסדר את שתי העיניים שיראו טוב ושאראה בעין אחת כי אחרת לטענתו תהיה יותר פזילה ? אגב מעולם לא סבלתי מפזילה או תחושת בלבול וחוסר מיקוד. ולגבי רופא פזילה, היש קודם טעם ללכת לרופא רגיל כדי שיאמר לי עם זו בעיה של פזילה ומספר או שהם לא יתעסקו עם זה? אני לא רוצה סתם ללכת לרופא פזילה ובסוף זה משהו אחר.

שלום רב! את יכולה ללכת לרופא מומחה לילדים ופזילה שיבדוק אותך ואת נושא המשקפיים. כל טוב! ד"ר יגב רונית

09/12/2017 | 23:57 | מאת: א

תודה ד"ר . הלכתי לרופא עיניים אחר ,שהסכים לבדוק לי את המספר בעיניים. העדשות מסתבר לא טובות. אינני פוזלת ואני גם לא צריכה מספר לזוקן ראייה. אני לא חוזרת לאופטומטריסט הזה ואצטרך לשלם מחדש על עדשות. תודה על הכל.

מנהלי פורום פזילה ועין עצלה