מחפש אחר סיבה לכפל ראייה

דיון מתוך פורום  פזילה ועין עצלה

15/09/2017 | 19:13 | מאת: רון

שלום, אני סובל מכפל ראייה רצוני, כלומר בכל זמן נתון אני יכול אם אני רוצה לראות כפול ובמידה ואני עייף אז זה הופך לבלתי נשלט. הפזילה שלי היא לבחוץ והמספרים נמוכים (12 לרחוק ו 8 לקרוב) ולכן איני מבין מדוע אני סובל מכפל ראייה שגורם לכאבי ראש, תחושה של מתח בעיניים. האם יכול להיות שיש לי בעיה נוירולוגית? נוירואפטלמולוגית?

שלום רון! בשאלתך ציינת מספרים 12 לרחוק ו-8 לקרוב. -אני מבינה שאתה מתייחס למדידות של הפזילה בפריזם דיופטר, ולא של מספר המשקפיים (שאז הוא גבוה). לנטיה לפזילה יש גורמים רבים ובכללם בעייה של התאמת המשקפיים. מירכוז העדשות של המשקפיים. בעיות בשריר ובעיות עצבוב. מאידך ל-80% מהאנשים יש נטייה לפזילה החוצה (פוריה) שיכולה להתבטא בזמן עייפות קיצונית. המלצתי לך להיבדק ע"י רופא עיניים מומחה לילדים ופזילה ע"מ לאבחן במדויק את הסיבה לתלונתך. כל טוב ושנה טובה! ד"ר יגב רונית

מנהלי פורום פזילה ועין עצלה