זעזוע מוח לילדה בת 12

דיון מתוך פורום  פזילה ועין עצלה

10/08/2017 | 17:01 | מאת: יובל אבא מבולבל

שלום רב ידידי, במהלך טיול בחו"ל ביתי בת 12 עברה זעזוע מוח רציני, כולל הקאות וסחרחורות עד 24 שעות. בבית חולים הילדה התחילה להתלונן על ראית אורות ועיגולים שונים שמסתירים לה את חלק מהשדה ראיה. בדיקות העיניים היו נראות תקינות למעט בעית התכנסות וניסטגמוס קל לכיוון מסויים (ככל הנראה בעקבות המכה) מצב זה נעלם לגמרי בהמשך. כאמור אחרי בדיקות מעמיקות הרשתית ועצב הראיה כולל CT וMRI נמצאו תקינות ללא ממצא חשוד/פתולוגי. כשבועיים וחצי לאחר מכן היא עדיין המשיכה להתלונן על הסתרת השדה ולכן כפי שהסבירו לנו ניתן לבדוק אם מקור הבעיה בא מהמוח או מהעצב. לכן בוצע לה בדיקות אלקטרופיזיולוגיות. בדיקת FVEP בוצעה ללא הרדמה והראתה נחיתות משמעותית ב amplitude עם זמן השהייה תקין . האם ממצא זה יכול להסביר את ההבזקים המסתירים חלק מהשדה ראיה או שבדיקה זו לא מתייחסת כלל לשדה ראיה? תור לרופא עוד כשבוע בינתיים אשמח לתשובתכם.

שלום יובל! לא ברור לי האם ביתך עשתה בדיקת שדה ראייה. באם שדה הראייה שלה מצומצם, כלומר יש אזור שהיא לא רואה בו, עליה להיבדק בהקדם ע"מ לוודא שאין בעייה ברשתית. כל טוב ואיחולי בריאות! ד"ר יגב רונית

מנהלי פורום פזילה ועין עצלה