ראייה כפולה - שאלה- שאלה

דיון מתוך פורום  פזילה ועין עצלה

18/06/2017 | 18:26 | מאת: אבישי

שלום, לעיתים כשאני עייף אני מרגיש צורך " להרפות" את העיניים ואז אני רואה כפול. האם אני צריך כמה שיותר להמנע מלעשות את זה? האם זה יכול להחריף את המצב? אני אחרי ניתוח ולא מעוניין כרגע בעוד אחד. פעולה שנייה שאני עושה זה להסתיר עין אחת עם היד מול המראה - במקרה הזה כשאני חושף את העין אני שם לב שהיא חוזרת למרכז, האם כדאי לי כמה פעמים ביום להסתיר ככה את העין ולתת לה "לנוח" כשהיא פוזלת הצידה?

שלום רב! אתה מתאר פזילה החוצה לעיתים, אשר נוטה להופיע כשאתה עייף וחולמני. הימנעות או אי המנעות לא משפיעה על הפזילה. אך סגירת העין הלא פוזלת, (או באם שתי העיניים פוזלות, סגירת כל עין לסרוגין) לעיתים מפחיתה את הנטייה לפזילה. דבר נוסף, כדאי לוודא שאין לך קוצר ראייה (מיופיה) אשר תיקונה במשקפיים אף הוא יכול להקטין את התבטאות הפזילה. כל טוב! ד"ר יגב רונית

מנהלי פורום פזילה ועין עצלה